Follow by Email

perjantai 15. helmikuuta 2013

Jennan ääni - Osa 4 - Sound Check

Se olisi sitten viikko ja vähän päällekin nyt tuosta äänihuulileikkauksesta. Ääntäni olen säästellyt, kuten ohjeistus kuului - kaksi viikkoa silleen hys hys. Pariin ensimmäiseen päivään ei ääntä saanut aikaan muuten kuin kuiskimalla. Siitä on jo tultu nyt paljon parempaan tilanteeseen ja vaikka ääntä pitää vielä viikko säästelläkin, niin nyt voi jo jotain puhuakin. Vaan ei tuo vieläkään ole edes sellaista ääntä muistuttava, mihin voisi tyytyväinen olla. Joka aamu herätessä on jännittävää, millainen törähdys tuolta suusta tulee, kun sen avaa. Nyt on silti taas jonkinlainen luottamus siihen, että ääni vielä palaa takaisin.

Tämän hetken käytännön tilanne on jokseenkin se, että ääni on kuin pitkän flunssan jälkeen - maassa ja käheä. Ääni rasittuu helposti, jos yrittää liikaa höpöttää, joten menee nopeasti kuiskimiseksi ja sitten ihan hiljaa mököttämiseksi.

Lääkärin lausunto tuli postissa ja se kertoo tehdyksi toimenpiteeksi laryngoplastia et suturatio comissurae anterioris et laser cordotomia - ihan selkee tapaus.

Toimenpidekuvaus: Kremerin pidempi skooppi äänihuulitasoon, teippiverestyksellä saadaan etukomissuura näkyviin. Etukolmannesten mediaalireunan verestys molemmin puolin saksilla ja pihdeillä. Tämän jälkeen 4.0 Vicryl suturat kahteen pisteeseen apponoimaan verestetty mediaalipinta, jolloin etukomissuura käytännössä siirtyy etu-keskikolmanneksen rajalle. Ompeleet näyttävät pysyvän nätisti, laserkordotomiaviillot mahdollisimman lateraalisesti lihakseen asti proc vokaalisesta etukomissuuran tietämiin. Todetaan tulos siistiksi ja larynx turpoamaton. Skooppi pois ja hampaat intaktik. Heräämössä todetaan selvästi korkeampi ääniala.

Semmoinen tarina, josta allekirjoittanut ymmärsi sen, että ompeleet pitää ja paikat eivät olleet hävyttömästi turvonneet. Myös hampaat ovat operaation jälkeen vielä tallessa. Äänialakin oli vissiin  korkeampi joo, vaikka ihan tällä hetkellä ei siltä kuulostakaan.

Korkeampaa äänialaa odotellessa minä lähden törisemään kauppaan ja hakemaan viikonlopun eväitä.

Trööt, trööt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.