Follow by Email

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mieskuvia remontin keskellä

Kaiken kiireen keskellä en ole paljoa ehtinyt enkä jaksanut kirjoitella. Meillä on ollut kotona kylppäriremontti - tai oikeastaan saunaremontti eli vaatehuoneremontti. Sekavaa?

No alun alkaen piti tehdä saunaosastossa remontti, kun lahoaa suihkuhuoneen seinät pystyyn. Vaan kun tuo suihku on ainoa peseytymispaikka tässä talossa, oli ensin tehtävä yläkertaan toinen pesuhuone. Sen olisi voinut hyvin rakentaa vessan vieressä olevaan varastokoppiin ja yhdistää vessan kanssa yhdeksi tilaksi. Vaan kun tuo vessa oli ainut vessa tässä talossa, piti kylppäri rakentaa toisaalle. Niinpä vaatehuoneesta sai luvan tulla uusi kylpyhuone ja wc meille. Homma alkoi siis vaatehuoneen rakentamisella siihen varastokoppiin. Nyt on vaatehuone ja uusi kylppäri-wc tehty. Melkein kuukausi on huhkittu ja nyt on pieni huilitauko ennen, kun käydään saunaosaston kimppuun. Ainakin minä olen aivan romuna näistä äijähommista.

Vaan ei tässä ole ainoastaan selitellä, miksen ole kirjoitellut. Olenhan ehtinyt taas pohdiskelemaan kaiken maailman turhuuksia pienessä mielessäni. Eräänä iltana pohdin omaa mieskuvaani. Se ei kovin häävi ole. Oma edesmennyt isäni ryyppäsi itsensä hengiltä. Tosin viimeiset vuotensa hän eleli iisisti ihan pakonkin sanelemana. Mutta kaikenkaikkiaan aika paska miehenmalli tuo oli. Lupauksiakaan ei juuri pitänyt koskaan. Seuraava äijämalli oli sitten äidin uusi mies. Vähän parempi jo, mutta minun näkökulmastani tylsä poliitikko, anteeksi vaan. Ja muutenkin jäi vähän etäiseksi. Eikä muutkaan tuntemani suvun miehet ole olleet mitään ihanneheppuja. Viina on maistunut ja nyrkki heilunut aika hereästi, vaan mitäpä muuta suomalaiselta urokselta voi odottaakaan.

Mitkä ovat sitten tuon jälkeen odotusarvot mieheydelle. Onneksi perinteisen miehen kohtalon halus välttää poika tuo - ja tosiaan välttikin, vaikka kirves on tullut ostettua ja viinaakin joskus vähän maistettua. No oikeasti tuskin on mieskuva syynä näihin identiteettijuttuihin, mutta on joskus hauska leikitellä ajatuksilla ja leikkiä oman itsensä kotipsykologia Valviralta salaa.

Hermot+hikeä+kyyneliä=kylpyhuoneEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.