Follow by Email

tiistai 27. elokuuta 2013

Rekisteröity hääpäivän muistopäivä

Meillä oli eilen yksi tuommoinen otsikon mukainen juhlapäivä. Mietimme joskus sitä, että onko meidän vuosipäivä nyt sitten se päivä, kun maistraatti automaattisesti purki avioliittomme ja muutti sen rekisteröidyksi parisuhteeksi - vai pidämmekö vuosipäivän entisellä paikallaan sen mukaan, kun menimme avioon kaksi vuotta sitten. Päätimme pitää alkuperäisen päivän meidän juhlapäivänämme, sillä olisi hyvä, jos edes kunnolla tietäisimmemme, milloin virkailija maistraatissa painoi viimeisen kerran enteriä ja tilanne muuttui - edes päivän tarkkuudella. Siitä ei itsellämme ole mitään muistoja - niin vain tapahtui jossain.

Ihmeellisiä juhlia ei meillä eilen ollut, mutta toki kävimme meidän vuosipäiväravintolassa syömässä. Harmi vaan, että paikalle osui viereiseen pöytään isukki neljän kauhukakaran kanssa. Ei voi varmuudella sanoa, miksei tuo perheenpää saanut jälkikasvuunsa otetta, mutta pieni epäilys on kielimuurin puolesta. Isukki puhui koko ajan, vain ja ainoastaa ruotsia ja lapset vastaavasti suomea. No tuo on sivuseikka tässä, mutta teki se meidän kahdenkeskisen hääpäiväpäivällisen nauttimisen miltei mahdottomaksi. Kolmenkympin pippuripihviannoksista tuli silmänräpäyksessä pikaruokaa, jotka hotkittiin kiireellä pois, jotta pääsisimme siitä helvetistä kodin rauhaan kuohuviinin äärelle.

Kuva menneiltä ajoilta, kun maistraatin virkailija ei ollut vielä enterillä meitä rekisteröinyt.

2 kommenttia:

  1. tää on jotain niin järkyttävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä myös. Toisten avioliitot muutetaan rekisteröidyiks suhteiks tosta noin vaan vain, koska KD on hallituspuolue.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.