Follow by Email

maanantai 26. elokuuta 2013

Verottajan ja vakuutusyhtiön näkemyksiä autosta

Joskus takavuosina toimiessani yrittäjänä, tarvitsin autoa työssäni päivittäin. Yrityksellä ei ollut autoja, joten ajot oli tehtävä omalla autolla. Tästä seurauksena oli aika luonnollisesta, että työmatkan joutui ajamaan myös sillä samaisella autolla. Vaan mikäpä oli verottajan näkemys. Se oli se, että ihan sama, millä kuljen nuo työajot, mutta työmatka lasketaan julkisen kulkuvälineen mukaan verotuksessa. Eli, aamulla sanon hokkuspokkus ja loihdin autoni taskukokoiseksi, sujautan sen taskuuni, hyppään bussiin ja työpaikalle päästyäni teen käänteisen taikatempun, jolloin auto taas suurenee normaaliin kokoonsa. Illalla työpäivän päätteeksi sama temppu. Mikäs siinä, mutta minä kävin eri koulua, eikä siellä opetettu tuota meille. Mistä kaikesta olenkin jäänyt paitsi.

Miksi näitä nyt tänne puran. No siksi, että tällä kertaa Pohjola- vakuutusyhtiö on puolestani arvioinut autontarvettani. En tiedä, onko tämä vain tämän yhten säälittävän yhtiön toimintatapa vai ovatko kaikki samanlaisia huijareita - epäilen jälkimmäistä.

Kesäkuun puolivälissä risteyksessä edessämme ollut eräs naisihminen pelästyi risteävällä tiellä kulkenutta hälytysajoneuvoa niin, että päätti peruuttaa minun autoamme päin. Asian käsittely kesti jo hänen vakuutusyhtiössään aavistuksen sallittua kauemmin, kunnes tämä Pohjola- yhtiö sitten vaivautui ilmoittamaan minulle tekstiviestillä, että asia on käsitelty ja voin viedä auton korjattavaksi. Lisäksi sain tapella sijaisautosta, koska he ovat siellä todella päteviä arvioimaan, kuka yleensäkään tarvitsee autoa. Omamme on viikon korjaamolla. Varmasti olemme arvioineet auton tarpeen aikanaan sitä hankkiessamme ja millainen sen on oltava, jotta sillä saa ajettua työajot ja kuljeteltua koulutusaineistot ym. Paljosta ajamisesta tulee myös polttoainekuluja, jonka vuoksi valitsimme dieselin käyttövoimaksi aikoinaan. Meillä on siis oma auto diesel, farmari, automaatti jne. Pohjolassa he "tietävät" kyllä, että meidän käyttöömme riittää Volkswagen Polo ja pienimmällä bensiinikoneella sekä manuaalivaihteilla - totta kai. Lisäksi jouduin itse soittelemaan toiseen autovuokraamoon, koska tämä oman arvon tunteva Pohjola hyväksyy ainoastaan Europcarin palvelut. Ford- korjaamolla on eri yhtiön kanssa sopimus. Tämä on tehty rikollisen vaikeaksi. Emmekä itse olleet syyllinen osapuoli edes. Eipä ole pelkoa, että Pohjola- vakuutuksen kanssa teen mitään sopimuksia, vaikka muista syistä olemmekin yhtiötä vaihtamassa muiden vakuutusten osalta lähiaikoina.

Eikä nuo menneet muutenkaan ihan putkeen nuo järjestelyt. Jo kaksi viikkoa sitten varasin korjaamoajan ja samana päivänä sijaisauton. Europcarin kanssa sovimme, että auto olisi samaa kokoluokaa ja diesel, kuten oma autommekin. Sovimme myös, että jos asiassa on jotain ongelmia, niin ovat yhteydessä minuun. No joo, eilen sunnuntaina illalla sieltä soitettiin ja kerrottiin asiasta, kun ei ollut enää mitään tehtävissä. Veivät siis tuon kiulun sinne korjaamoon aamuksi valmiiksi. Korjaamo oli vaan hukannut avaimet ja jätkä siinä tiskillä intti, että antoi avaimen minulle jo ja jatkoi 20 muun ihmisen palvelemista. Soitin autovuokraamoon ensin ja sitten tivasin tältä korjaamon kaverilta, että ne avaimet olisi nyt löydettävä. Ei reaktiota. Lopulta ne avaimet löysin itse sen korjaamon tuulikaapin lattialta. Tämmöistä palvelua on Lohjalla (PP- auto) ja samanlaista se palvelu on ollut muissakin lohjalaisissa liikkeissä tämän kahden vuoden aikana, mitä olemme täällä asuneet. Paska paikka, ihmiset ovat enimmäkseen töykeitä valehtelijoita ja epäpäteviä, ammattitaidottomia paskiaisia. Voi kun pääsisi takaisin ihmismaailmaan vielä joskus. Siellä sentään on edes jokin asia, kuten pitääkin.

Automme ennen kolaria...

...ja Pohjolan näkemys autostamme

4 kommenttia:

 1. V*tun hyvää hääpäivää meille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei hääpäivään autoa tarvita onneksi. Toivottavasti meidän hääpäiväruokaravintolassa on edes jonkinlaista palvelua tänään.

   Poista
 2. Joillakin on mennyt jopa viikkoja ihan pientenkin asioiden kanssa autokorjaamolla. Meille auto luvattiin perjantaiksi, kun se maanantaina vietiin korjaamoon. Auto saatiin pois jo torstaina eli on tässä jotain positiivistakin kerrottavaa. Yleensähän tossa käy niin, että löytyy koko ajan lisää korjattavaa ja sitten odotellaan päiväkaudet osia jostain kaukaa. Nyt meni hyvin ja auto oli jopa pestykin, kun haettiin se. Jee !

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.