Follow by Email

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Mitä joulu merkitsee minulle?

Joulu - ihanaa. Ja ihanammaksi sen tekee tänä vuonna vielä se, että minulla on yli kaksi viikkoa lomaa tässä joulun aikaan. Sanovat, että tällä joululla olisi tekemistä jonkun reilut pari tuhatta vuotta sitten syntyneen jessen syntymän kanssa. Uskoo ken haluaa. Minun joulussani on vain kyse mukavasta ja kiireettömästä ajanvietosta rakkaani kanssa ja toki hyvästä jouluruoasta. Joskus aikaisemmassa elämässäni en koskaan joulua valmistellutkaan, vaan aina vietimme joulun silloisen anoppini luona syöden ja juoden hänen vieraanaan. Oli sekin ihanaa ajanviettoa silloin, kun jouluaattona istuimme tuntikausia joulupöydässä syöden ensin kalakierroksen ja perään kinkku ja laatikkoruoat jälkiruokaa unohtamatta. Samoilla eväillä meni vielä seuraavakin päivä.

Vaan nyt on ollut Jenskun aika itsenäistyä. Meillä tehdään oma joulu. Sitä saakin tosissaan tehdä, koska nykyisin kaikki kaupan valmiit juolulaatikot sisältävät kananmunaa, jota ei rakas puolisoni voi syödä ja kaiken saa tehdä itse alusta loppuun. Tämä on siis jo neljäs joulu, kun näitä jouluruokia värkkään kuin olisin perheen emäntä - ai niin, taidanhan minä ollakin sitä vähän, oikeastaan varmaan aika paljonkin, koska pidän tuosta ruoanlaitosta. Tätähän minä olen aina halunnut!

Koskapa taloutemme on oikeastaan kahden tytön talous, pitää löytyä muitakin taitoja kuin kokkaustaito. Enkä tarkoita ompelutaitoa - sitä ei meiltä tarvitse hakea. Jos jotain rättejä pitää saada kokoon, niin liima ja niittaaja saa kelvata, jollei äiti ehdi auttaa vaikeassa paikassa. Tarkoitan remonttitaitoja. Tämäkään joulu ei siis mene kirkossa eikä joululauluja hoilatessa, vaan meillä laulaa sirkkeli ja muut äijäkoneet. Ensi viikolla alkaa saunaremontti, kunhan on ehditty ensin käydä joulusaunassa kerta tai pari. Joululomasta on tulossa hitusen työpitoinen, mutta pakko on tuolle alakerralle tehdä jotain, jottei mätäne kokonaan. Edellisen omistajan jäljiltä suihkutilan seinätkin ovat aitoa lahopuupaneelia. Remonttiin valmistauduttiin jo keväällä tekemällä yläkertaan uusi wc- ja suihkutila, sillä siihen asti tuo alakerran saunaosasto oli ainoa peseytymispaikka tässä talossa. Vanha vaatehuone muuttui kädenkäänteessä kahdelta remonttitaitoiselta tytsiltä pesuhuoneeksi ja sitä ennen toki piti rakentaa toiseen paikkaan uusi vaatehuone. Kova homma siinä oli ja odotankin jo kauhulla tätä saunaurakkaa.

Hyvää ja leppoisaa joulua kaikille!!!

Tänään pitää hakea kuusi ja yksi kinkku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.