Follow by Email

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

On onni syntyä Suomeen?

Onko se niin onni tänne syntyä? hyvä kysymys. Aikanaan esi-isät ainakin mokasivat siinä, että olisivat voineet jäädä vähän etelämmäksi ja lämpöisempään. Mutta varmasti tänne syntyminen on parempi voitto kuin että olisi putkahtanut esiin vaikkapa - no en nyt kerrokaan - jossain lähistöllä kuiteskin. Eikä maantieteellinen sijoittuminen jonnekin ole ongelma, kiskotaan tarvittaessa lisää vaatetta niskaan tai päinvastoin, jos on kuuma. Valtioiden harjoittama politiikkaa on se, mikä mättää, jos mättää. Aina ei voi kaikkia miellyttää, se on selvää, mutta on myös ihan yhtä selvää, että kaikkien ihmisten ja kansanryhmien oikeudet tulisi huomioida. Tämä on suuressa ja mahtavassa naapurissa esimerkiksi ollut aina aivan metsässä ja tuntuu olevan menossa kokoajan enemmän ja syvemmälle sinne ryteikköön.

Sen enempiä politikoimatta naapureiden asioita, voi miettiä miten meillä Suomessa on. Asiat ovat olleet ihan kohtuullisesti. Ei ole juurikaan korruptiota ja ihmisoikeusmaana olemme olleet ihan kärkisijoilla. Näin ei taida olla kuitenkaan enää, sillä korruptiotapauksia on tullut ilmi ja taitaa olla lisää rivissäkin kuin marketin kakkukahvitarjoilujonossa. Ihmisoikeudet tuntuvat olevan kuin toisenmaailmansodan aikaan Saksassa - toisilla on oikeuksia ja toisilla ei ole. Hihhulit ja persut saavat ohjailla näitä mielinmäärin. Lakivaliokunta, sinne kaikki oikeus loppuu kuin Hitlerin bunkkeriin. Kummallista, että jotkin asiat meille ikään kuin sanellaan EU:sta, mutta sitten kuitenkin meidän ihmisoikeudet saavat olla rempallaan. No eipä EU:kaan taida olla mikään puhtoinen pulmunen, vaikka sieltä huudetaankin suoraa kurkkua, että energiankulutus seis. Hyvä huudella lämpimästä moisia. Hyvä asia, mutta toteutettavissa vähän eritavoin, jos pakkasta on -30°C kuin että ollaan +30°C. Onnistuu, mutta ottaa hitusen enempi euroja.

Eipä ole muutenkaan Suomessa hurraamista. Mielenosoituksia saa olla ja pitääkin olla, mutta nyt itsenäisyyspäivänä Tampereella homma kyllä karkasi lapasesta - lavasta. En ala tässä kirjoittelemaan mitä joku pelleporukka siellä touhusi, sillä uutiset ja erilaiset pilasivut ovat niitä juttuja täynnä. Mutta kertoohan se jotain mielenosoittajien älykkyydestä, että joku haastateltu oli niin kovin käheänä, kun poliisihevosetkin ovat korkeammin koulutettuja kuin hän itse. Visiin se viimeinen Pisa- tutkimus olisi pitänytkin tehdä hevosille, niin olisi Suomi pärjännyt, kenties voittanutkin.

Kun tähän kaikkeen yritän suhteuttaa oman ns. puolustustahtoni, joka joskus oli aika korkeallakin, niin ei ole enää. Vaikka minulla on määriteltynä jopa tehtävä mahdollisen kriisin syttyessä, niin miksi minä vaivautuisin näiden paskapersujen, hihhuleiden ja lökäpöksyhuligaanien takia tätä maata puolustamaan. En halua yhtään väheksyä veteraaniemme aikaansaannoksia, sillä he tekivät oikeasti sen mitä pitikin. En silti vain usko tähän touhuun täällä. Ehkä vielä korjaan sen erehdyksen viimein, minkä esi-isät aikoinaan tekivät ja lähden etelän lämpöön.

Tämänkin joku pölvästi sai taas ylösalaisin lipputankoon, mutta ehkä se kertoo niin maan todellisen tilan.

1 kommentti:

  1. Ihan pakko sanoa tähän että suht halvalla saa hyvin eristetyn talon kun tekee ~40cm seinät kaksinkertaiseen puukehikkoon oljesta tai oljen ja saven sekoituksesta. Tietenkin eristys on vain pieni osa budjettia mutta pienikin säästö rakentamisessa ja sen jälkeen isompikin säästö energiankulutuksessa on kotiinpäin. Energiatodistuksen pakko sun muu on kyllä niin huuhaata ja rahastusta kuin voi, kun sillä ei edes ole tekemistä todellisten asumiskustannusten kanssa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.