Follow by Email

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Jennan maailmankartta

On se vaan tämä suomen kieli nykyisin tunnettu maailmalla. Tämä taitaa olla maailman eniten puhuttu - tai luettu kieli, kun joka kolkalla tätä osataan. Tämä on minun ihan oma liian hätäinen johtopäätös siitä, että tällä blogillani on lukijoita nyt reilun puolen vuoden aikana ollut 30 eri maasta Suomi mukaanlukien. Hienoa, että nämä höpinäni kiinnostaa näin maailmanlaajuisestikin. Toki Google- kääntäjä auttaa asiaan, vaikka ei sekää kaikkia sanoja varmaan käännä.

Tänään siis 5000 lukukertaa täyteen ja Japani mukaan Jennan maailmankarttaan, jee!!

Suomi, Yhdysvallat, Venäjä, Alankomaat, Kenia, Puola, Saksa, Norja, Ranska, Britannia, Italia, Ruotsi, Valko-Venäjä, Thaimaa, Tanska, Malesia, Kazakstan, Indonesia, Viro, Intia, Espanja, Bangladesh, Ukraina, Honduras, Brasilia, Kanada, Kolumbia, Meksiko, Venezuela ja Japani.
Kiitos teille kaikille lukijoille, ehkä jotain joskus englanniksikin - katsotaan.

Jennan aikakirjat niittävät mainetta maailmalla! Kiitos lukijat ympäri maailman!

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Keskikesän kuulumisia

Kröhöm...

Voisi aloittaa vaikka tästä äänestä. Ei se hääviltä kuulosta. Soitinkin sinne kurkunleikkaajien sairaalaan ja sain puhelinajan äänihuulet operoineelle kirurgille viime torstaiksi. Homma etenee nyt ensin sillä, että viikon kuluttua on tarkastuskäynti, jolloin katsotaan miten tämä tästä etenee. Todennäköisesti jonkinlainen leikkaus on uudelleen edessä, sillä ei tämä itsekseen tästä kuntoon tule - huonommaksi menee vain. Toivon, että mahdollisimman pian, jotta pääsee taas tekemään oikeasti töitä - kesäloman jälkeen siis. Ei ole pelkoa, että lomalla töitä tekisin.

Lomalla ajelemme vaikka polkupyörälenkkejä, sillä hankimme polkupyörät kultin kanssa. Hänen pyöräilykokemukset ovat yhden käden sormilla laskettavissa ja ovat niin kaukaa menneisyydestä, että alkuun harjoitellaan lähellä ja Tour de France saa toistaiseksi odottaa. Eikä ole itsellänikään ollut pyörää sitten vuoden 1992 varsinaisesti. Olen toki ajellut laina- tai vuokrapyörillä. Uusia harrastuksia siis.

Uusi harrastus on tuo puutarhahommakin. Ikinä en ole mitään istuttanut aikaisemmin, mutta nyt täksi kesäksi on pieni yrttitarha pystytetty, köynnöksiä, tuijia, alppiruusu ja ties mitä laitettu kasvamaan tuonne puutarhaan. Muutenkin on tullut laiteltua tuota pihaa vähän oman näköiseksi. Onhan täällä sademetsässä asuttu jo liki kaksi vuotta, joten aika on tehdä puutarhallekin jotain. Sanon Lohjaa sademetsäksi, koska täällä sataa enemmäkseen ja tämä paikka on keskellä ei mitään eli metsässä.

Eipä tunnu keskikesältä, koska kevät ja kesä antoi odottaa itseään aika pitkään. Mutta koskapa juhannus on keskikesän juhla, niin kaikille hyvää loppukesää!

Meidän katupyörät. Ja kypärätkin on, vaikka eivät kuvassa näy!

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kohti kesälomaa

Noin on tämän kevätkauden koulutukset pidetty. Tällä viikolla olin kaksi päivää Tampereella kouluttamassa. Ääni olisi voinut olla paremmassakin kuosissa, mutta kyllä tuo nyt juuri ja juuri kesti kaksi päivää höpistä. Nyt on tältä keväältä enimmät puheet puhuttu ja ääni pääsi kesälomalle jo parantelemaan. Varsinaisesti lomani alkaa vasta heinäkuun puolivälissä. Ääni on ehkä ihan hitusen mennyt nyt parempaan suuntaan tässä viimeisten parin viikon aikana, joten kait se aurinko tähänkin risukasaan vielä paistaa.

Kesästä on tulossa ihan mielenkiintoinen, sillä näyttää tosiaan siltä, että ihan ei ehdi tulla toista avioliittovuotta täyteen, vaan rakkaan puolisoni henkilötunnus ehtii muuttua ennen hääpäivää ja liitosta tulee siten rekisteröity parisuhde. No, sittenpä ollaan ihkaoikea lepakkopari, sitähän mää oon aina halunnu. Aikanaan sitten tämä voi muuttua taas takaisin avioliitoksi, kun nämä muutamat jeesustelijat on ensin syösty vallasta. Voi tosin ottaa aikaa, mutta sitähän meillä on - ensin tärkeät asiat, kuten iPadit eduskunnan työryhmille käyttöön tai vanhat nuhjuiset torkkupeitot vaihtoon. Niin, ja ainahan sitä voi pohtia vaikka moottoritien rakentamista esimerkiksi Varpaisjärven ja Tervon välille, koska siellä ei vielä ole sitä. Tärkeät asiat ensin.

Aurinkoista kesää risukasaankin!