Follow by Email

tiistai 31. joulukuuta 2013

Uudenvuoden paukuttelua

Meillä aloitettiin railakkaasti uudenvuoden juhliminen aattopäivänä jo puoliltapäivin. Pauketta ja räiskettä on riittänyt, kun purettiin alakerrassa saunan ja pesuhuoneen väliseinää. Voi tätä vuodenvaihdetta näinkin juhlia, eiks niin. Eikä ole yhtään tylsää, sillä edesmenneen postimiehen rakentamassa talossa tulee jatkuvasti yllätyksiä vastaan. Moneen kertaan suunnitelluksi aiotut ratkaisut suunnitellaan purkutöiden edetessä jälleen kerran uudelleen. Ja kaikki on todellakin rakennettu silloin joskus niin, että ei ole ollut ajatustakaan, että niitä joskus purettaisiin. Nyt puretaan.

Tältä päivältä on homma paketissa ja jatkuu tavallisena aattoillanviettona, syömistä ja juomista. Huomenna pääsee taas polttelemaan kaloreita moukarin ja sorkkaraudan varteen. Vaan eipä tässä sen kummempia tällä erää ole. Hyvää alkavaa uutta vuotta kaikille.

Raketteja ei tänä vuonna ostettu...

mutta väriä tuli eilen hiuksiin..

ja pauketta riitti tänään saunaosastossa

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Mitä joulu merkitsee minulle?

Joulu - ihanaa. Ja ihanammaksi sen tekee tänä vuonna vielä se, että minulla on yli kaksi viikkoa lomaa tässä joulun aikaan. Sanovat, että tällä joululla olisi tekemistä jonkun reilut pari tuhatta vuotta sitten syntyneen jessen syntymän kanssa. Uskoo ken haluaa. Minun joulussani on vain kyse mukavasta ja kiireettömästä ajanvietosta rakkaani kanssa ja toki hyvästä jouluruoasta. Joskus aikaisemmassa elämässäni en koskaan joulua valmistellutkaan, vaan aina vietimme joulun silloisen anoppini luona syöden ja juoden hänen vieraanaan. Oli sekin ihanaa ajanviettoa silloin, kun jouluaattona istuimme tuntikausia joulupöydässä syöden ensin kalakierroksen ja perään kinkku ja laatikkoruoat jälkiruokaa unohtamatta. Samoilla eväillä meni vielä seuraavakin päivä.

Vaan nyt on ollut Jenskun aika itsenäistyä. Meillä tehdään oma joulu. Sitä saakin tosissaan tehdä, koska nykyisin kaikki kaupan valmiit juolulaatikot sisältävät kananmunaa, jota ei rakas puolisoni voi syödä ja kaiken saa tehdä itse alusta loppuun. Tämä on siis jo neljäs joulu, kun näitä jouluruokia värkkään kuin olisin perheen emäntä - ai niin, taidanhan minä ollakin sitä vähän, oikeastaan varmaan aika paljonkin, koska pidän tuosta ruoanlaitosta. Tätähän minä olen aina halunnut!

Koskapa taloutemme on oikeastaan kahden tytön talous, pitää löytyä muitakin taitoja kuin kokkaustaito. Enkä tarkoita ompelutaitoa - sitä ei meiltä tarvitse hakea. Jos jotain rättejä pitää saada kokoon, niin liima ja niittaaja saa kelvata, jollei äiti ehdi auttaa vaikeassa paikassa. Tarkoitan remonttitaitoja. Tämäkään joulu ei siis mene kirkossa eikä joululauluja hoilatessa, vaan meillä laulaa sirkkeli ja muut äijäkoneet. Ensi viikolla alkaa saunaremontti, kunhan on ehditty ensin käydä joulusaunassa kerta tai pari. Joululomasta on tulossa hitusen työpitoinen, mutta pakko on tuolle alakerralle tehdä jotain, jottei mätäne kokonaan. Edellisen omistajan jäljiltä suihkutilan seinätkin ovat aitoa lahopuupaneelia. Remonttiin valmistauduttiin jo keväällä tekemällä yläkertaan uusi wc- ja suihkutila, sillä siihen asti tuo alakerran saunaosasto oli ainoa peseytymispaikka tässä talossa. Vanha vaatehuone muuttui kädenkäänteessä kahdelta remonttitaitoiselta tytsiltä pesuhuoneeksi ja sitä ennen toki piti rakentaa toiseen paikkaan uusi vaatehuone. Kova homma siinä oli ja odotankin jo kauhulla tätä saunaurakkaa.

Hyvää ja leppoisaa joulua kaikille!!!

Tänään pitää hakea kuusi ja yksi kinkku

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

On onni syntyä Suomeen?

Onko se niin onni tänne syntyä? hyvä kysymys. Aikanaan esi-isät ainakin mokasivat siinä, että olisivat voineet jäädä vähän etelämmäksi ja lämpöisempään. Mutta varmasti tänne syntyminen on parempi voitto kuin että olisi putkahtanut esiin vaikkapa - no en nyt kerrokaan - jossain lähistöllä kuiteskin. Eikä maantieteellinen sijoittuminen jonnekin ole ongelma, kiskotaan tarvittaessa lisää vaatetta niskaan tai päinvastoin, jos on kuuma. Valtioiden harjoittama politiikkaa on se, mikä mättää, jos mättää. Aina ei voi kaikkia miellyttää, se on selvää, mutta on myös ihan yhtä selvää, että kaikkien ihmisten ja kansanryhmien oikeudet tulisi huomioida. Tämä on suuressa ja mahtavassa naapurissa esimerkiksi ollut aina aivan metsässä ja tuntuu olevan menossa kokoajan enemmän ja syvemmälle sinne ryteikköön.

Sen enempiä politikoimatta naapureiden asioita, voi miettiä miten meillä Suomessa on. Asiat ovat olleet ihan kohtuullisesti. Ei ole juurikaan korruptiota ja ihmisoikeusmaana olemme olleet ihan kärkisijoilla. Näin ei taida olla kuitenkaan enää, sillä korruptiotapauksia on tullut ilmi ja taitaa olla lisää rivissäkin kuin marketin kakkukahvitarjoilujonossa. Ihmisoikeudet tuntuvat olevan kuin toisenmaailmansodan aikaan Saksassa - toisilla on oikeuksia ja toisilla ei ole. Hihhulit ja persut saavat ohjailla näitä mielinmäärin. Lakivaliokunta, sinne kaikki oikeus loppuu kuin Hitlerin bunkkeriin. Kummallista, että jotkin asiat meille ikään kuin sanellaan EU:sta, mutta sitten kuitenkin meidän ihmisoikeudet saavat olla rempallaan. No eipä EU:kaan taida olla mikään puhtoinen pulmunen, vaikka sieltä huudetaankin suoraa kurkkua, että energiankulutus seis. Hyvä huudella lämpimästä moisia. Hyvä asia, mutta toteutettavissa vähän eritavoin, jos pakkasta on -30°C kuin että ollaan +30°C. Onnistuu, mutta ottaa hitusen enempi euroja.

Eipä ole muutenkaan Suomessa hurraamista. Mielenosoituksia saa olla ja pitääkin olla, mutta nyt itsenäisyyspäivänä Tampereella homma kyllä karkasi lapasesta - lavasta. En ala tässä kirjoittelemaan mitä joku pelleporukka siellä touhusi, sillä uutiset ja erilaiset pilasivut ovat niitä juttuja täynnä. Mutta kertoohan se jotain mielenosoittajien älykkyydestä, että joku haastateltu oli niin kovin käheänä, kun poliisihevosetkin ovat korkeammin koulutettuja kuin hän itse. Visiin se viimeinen Pisa- tutkimus olisi pitänytkin tehdä hevosille, niin olisi Suomi pärjännyt, kenties voittanutkin.

Kun tähän kaikkeen yritän suhteuttaa oman ns. puolustustahtoni, joka joskus oli aika korkeallakin, niin ei ole enää. Vaikka minulla on määriteltynä jopa tehtävä mahdollisen kriisin syttyessä, niin miksi minä vaivautuisin näiden paskapersujen, hihhuleiden ja lökäpöksyhuligaanien takia tätä maata puolustamaan. En halua yhtään väheksyä veteraaniemme aikaansaannoksia, sillä he tekivät oikeasti sen mitä pitikin. En silti vain usko tähän touhuun täällä. Ehkä vielä korjaan sen erehdyksen viimein, minkä esi-isät aikoinaan tekivät ja lähden etelän lämpöön.

Tämänkin joku pölvästi sai taas ylösalaisin lipputankoon, mutta ehkä se kertoo niin maan todellisen tilan.