Follow by Email

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kotityöt verotettavaksi Suomessa, siinä ratkaisu Kreikan talousongelmiin

Luin Iltalehdestä tai oikeastaan tuon lehden nettisivuilta artikkelin autoharrastajasta, joka oli rakentanut unelma-autoansa käyttäen työhön 3000 tuntia. Autoharrastajaparka innoissaan unohti vain olevansa Suomessa. Täällähän ei semmoinen peli vetele, että rakennetaan tuosta noin vaan auto itselle eikä varsinkaan urheiluautoa. Siinä sitten verottaja arvioimaan työtunneille hintaa ja olikohan nyt niin, että 134% tuli autoveroa työtuntien osalta. Auto oli kaikin puolin muuten tieliikennekelpoinen eli oli rakennettu kaikkien lakien ja säännöstöjen mukaan, mutta rakentajalla ei ollut siihen verojen jälkeen varaa.

Mitä tästä taas opimme. Opimme sen ainakin, että Suomi on paska maa, joka perustuu valtionkirkon lisäksi kateellisten virkamiesten pyörittämään byrokratiaan. Seuraava askel on varmaan, että kaikesta kotona itselle tehdystä työstä pitää maksaa veroa. Kotitalousvähennyksen sijasta tuleekin kotitalouslisäys - verottaja arvioi puolestasi jo valmiiksi 15 tuntia viikossa kotitöitä ja tunnille hintaa toki sen mukaan, mitä ansaitset palkkatyössäsi. Lisäksi pitää ilmoittaa kaikki normaalista kotitaloustyöstä poikkeava kuten korjaustyöt, nurmikonleikkuu, lumenluonti jne. Tuohon arvioituun 15 tuntiin voi toki hakea muutosta, jos voi osoittaa asuvansa erittäin epäsiististi ja olevansa selkeästi aliravittu. Tähän voisi riittää esim. lääkärintodistus alkoholismista. Toki se juopottelukin varmaan laskettaisiin verotuksessa edustustyöksi, joten suo siellä - vetelä täällä. Tulihan talkootyökin jo näihin verottajalle ilmoitettavien töiden piiriin. Eihän tässä ole mitään järkeä enää. Pian on ainoa mahdollisuus siirtyä työn pimeälle puolelle, kun muuten jää maksun puolelle siitä, että saa tehdä työtä.

 Pääsensuroija ja pimeän uhka , yksi Il- tyypeistä

Toinen oppimani asia tällä kertaa on, että koska tämän iltapäivälehden että sen kilpailevankin lehden käsitys sananvapaudesta on varsin sensuroiva eli yhtään poikkipuolista sanaa ei sallita valtiovaltaa kohtaan, niin jääkööt omalta osaltani lukematta molemmat. Paperilehteä en muutenkaan osta, joten ei nuo mitään tässä menetä, vaikka surkeat lehtensä unohtaisinkin ja tätä IL- pingpongmedian julkaisua kaiketi muutenkin pidetään yleisesti aika huuhaalehtenä. Toisinaan tuntuu kuin asuisi jossain Pohjois-Koreassa. Tuleekohan tuo IL- median IL jostain Kim Il-jongsungpingpong- jutusta.