Follow by Email

perjantai 9. tammikuuta 2015

Uutiset - kotimaa - ulkomaa - ja muukin huuhaa

Ja näin me saimme potkittua käyntiin vuoden 2015 - "sivistyksen ja edistyksen vuoden". Olisiko kuitenkaan noin. Katsotaampa vähän maailman tapahtumia ja pohditaan asiaa uudelleen.

Kotimaan uutiset (tää ompi Suomi)

Alkoholilaki tuli voimaan. Tarkoittaa siis, että meille kansalaispoloille ei saa näyttää viinapullon - ei edes olutpullon kuvaa, koska sorrumme heti ja välittömästi juomaan. Niin, kamalaa. Näin meistä opetetaan varmaan todellisia viina-asiantuntijoita, jotka jo juoman värin perusteella tietävät näkemättä edes koko juomaa tunnistavat sen tyypin, vuosikerran, prosentit ja muutkin seikat, joita asiaan saattaa liittyä. No joo, tämä on nyt saivartelua, mutta suomeksihan tämä tarkoittaa askelta kohti kieltolakia.

Sen kummemmin erittelemättä, kuinka paljon meillä onkaan lainsäädännössä suorastaan perseestä olevia kohtia, joita on valmisteltu salassa ja kun tulevat voimaan, vedotaan siihen, että kukaan ei ole vastustanutkaan. Vaivalla valitsemamme kansanedustajat, missä lienee olivat, kun asiat olivat tapetilla.

Ulkomaan uutiset

Venäjä, ei voi kuin nauraa - valitettavasti samaan aikaa miltei itkeä, kuinka voikaan olla maan asiat perseellään. Vain ja ainoastaan suuren pölhön päällikön ja sen persettä nuolevan esikunnan takia. Tänään kuullun uutisen perusteella mm. transsukupuoliset ovat liikenteessä vaaraksi eikä heille voi enää myöntää ajokorttia. Siis mitä vittua, kyllä se on Youtubessakin nähtyjen videoiden perusteella ihan perus- Igor, joka siellä liikenteessä hölmöilee. Tämä on sitä ajojahtia, jota kyseisessä maassa on jo jatkunut muutaman vuoden - ainakin. Monien älyttömien toimien seurauksena ruplan(trouble) kurssin perusteella tämä talousasiantuntija ei kyllä lupaile kovin hääviä tulevaisuutta naapurimaalle. Tosin saman heikon tulevaisuuden voisin lätkäistä tuonne kotimaan uutisiinkin -sorry vaan Suomi.

Yleisesti

Itse olen pärjännyt aika pitkälle itseironialla. Osaan nauraa itselleni - tosin hitusen huonommin kuin muille. Parhaat naurut toki irtoaa kanssaihmisiin liittyviin hassuihin juttuihin. Silti kummastuttaa yleensäkin uskonnollisten ihmisten kurttuotsaisuus. Meillä kotomaassa löytyy hihhuleita, joiden huumorintaju riittää hädintuskin sakastin ulkopuolelle. Erityisesti tämä koskee hihulismipuoluetta, jonka johtohahmon olisi syytä vetäytyä julkisuudesta kotiin kasvamaan ihmisenä. Muissakin puolueissa on jytkyllisen verran päällikköä, jotka voisivat myös kaikota luottamustehtävistä.

Vaan maailmalla nämä "uskonto"- jutut on viety astetta pitemmälle. En tiedä kurttuotsaisempaa porukkaa kuin nämä itseään islamisteiksi kutsuvat ovat. Kunnioitan - tai kunnioittaisin - sinänsä kaikkia uskontoja ja jokainen saa uskoa, mitä haluaa. Uskonnot ovat osa kulttuuria. Silti se, että aletaan uskonnon varjolla tappamaan ihmisiä, kuten Ranskassa pari päivää sitten. Se nyt vaan on liikaa. Sori vaan terroristit. Ei tuolla tavalla maailmaa rakenneta. Tosi kristitythän ovat sujuvasti aikoinaan näyttäneen mallia ristiretkillään. Ristiretket siis jatkuvat eri tavoin, eri tasoilla ja eri kulttuureissa yhä. Ne jatkuvat täällä Suomessakin meitä vähemmistöjä jahdaten ja syrjien, joskaan ei niin voimallisesti kuin itäisessä naapurissamme. Inkvisitio on silti täälläkin yhä voimissaan. Haluaisin kunnioittaa uskontoja ja kulttuureja, ne ovat maailman rikkaus, mutta kun en vaan voi - en enää. Uskonto tuo minulle mieleen vain ja ainoastaan negatiivisia asioita, pelkkää pahaa ja ihmisoikeuksien polkemista.

Ristiretket eivät ole historiaa - ne ovat nähtävästi vasta alkamassaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.