Follow by Email

maanantai 5. lokakuuta 2015

Suomi v2.0

Uskonto, onko mistään muusta maailmassa aiheutunut niin paljon pahaa kuin uskonnosta. Ihan sama mikä versio on kyseessä, niin joku aina on viemässä harhaiset kuvitelmansa äärimmäisyyksiin ja on valmis jopa hirmutekoihin uskomansa sadun perusteella. Itse en perusta uskonnoista ja toivoisin, että sitä ei minulle tulla pakkosyöttämään, kuska silloin saatan hermostua ihan hirmuisesti. Jos jokainen elää ja uskoo mitä uskoo, niin silloin on ihan hyvä. Silloin saavat minun puolestani nämä maahanmuuttajat ja pakolaiset tulla ja olla.

Kuitenkin pari juttua, jos passaa:

Vähän korpeaa, kun tullaan tänne ja aletaan valittamaan ruoasta ja asumuksesta. Autot ja omakotitalot pitäisi olla vissiin kaikille kännyköitä, osakesalkkua, kansalaiseläkettä - suurta sellaista ja venettä unohtamatta. Jos meidän esi-isät jo aikoinaan tekivät paskan valinnan tulemalla tänne kylmään ja pimeään, niin näillä olisi nyt se hetki, että voisi valita paremmin. Ruokahomma tuli mieleen, kun viikonloppuna söimme itsekin karjalanpaistia ja se oli muuten suurta herkkua - jotkut kehtaa siitä alkaa ruikuttamaan vielä. Ei muuten ihan välttämättä tuolla meiningillä saa suuren joukon sympatioita.

Jos tämä Suomi tästä nyt muuttuu enempi monikansalliseksi, niin olisi siinäkin ehkä pari juttua huomioitavana. Kukaan meistä ei varmaan ihastu ajatuksesta, että joka kadunkulmassa alkaa kuulua aamusta heti auringonnousun aikaan joku perinteisesti tänne kuulumaton jollotus. Mutta oliko se nyt niin että meillä täällä uskomattoman hienossa - vai pitäisikö sanoa uskovaisten hienossa Suomessa on sekä uskonnon- että sananvapaus  - taisi olla, vaikkei ihan aina uskoisikaan. No tuo tornissajoikaus on jo ehkä pahimmillaan häiritsevää, mutta niin on myös kirkonkellojen kilkatus, joten eiköhän laiteta kaikki tuollainen toiminta radiotaajuuksille ja nettiin, niin voi kirkkokansa ym. kaikessa hiljaisuudessa toisiaan häiritsemättä kuunnella kilkatuksia ja jollotuksia vaikka kuulokkeilla älypuhelimesta tai sunnuntaikirkkoon ajellessa autoradiosta. Tasa- arvo toteutuisi ehkä paremmin näin. Ehkä homma hoituisi myös sopivalla apsilla.

Suomen lippu, sekin perustuu uskontoon ja nimenomaan ristinuskoon Johanniittojen kautta, joten kun täällä pian väestö on paljolti muutakin kuin ristittyjä, niin olisiko aika ottaa käyttöön myös neutraalimpi lippumalli. Miltä kuulostaisi sinirastilippumme...

Sinirastilippumme - joo, näyttää päättömältä, mutta sopii jotenkin nykyiseen tämän maan touhuun.
Samaan aikaan, kun turvaa hakevat lakkoilevat ja valittavat joka asiasta, vaikka heille laitetaan kaikki valmiiksi, niin toisaalla yhteiskunta vetää rehellisiltä ja yrittäviltä kansalaisilta mattoa jalkojen alta. Aika paskaa, mutta minkäs teet. Tosin jos nyt vaikka jää asuntovelallisella maksut pankin Pösölle maksamatta ja talo menee vasaran alle, niin saadaahan tuostakin läävästä taas lisää turvapaikkatilaa, joskaan ei ainakaan meidän vaatimaton tölli heille kelpaa, kun ei ole hissiä kerrosten välissä eikä palvelusväen tiloja, jollei viereisistä taloista heltiäsi moisia.